Vrtec, Osnovna Šola, Srednja Šola

28. november 2017

Preprosto povedano. Dandanes si starši ne morejo vzeti časa za to, da bi otroka odpeljali v gozd. Pa niso starši krivi. Saj vemo, tempo in službe terjajo svoj davek.Izvedli smo ogromno projektov in delavnic za mlade. V vrtcih, osnovnih šolah, srednjih šolah, delali tudi z otroki s posebnimi potrebami in ADHD. Naše dosedanje izkušnje teh je res ogromno, nešteto. Med drugim smo sodelovali tudi z naslednjimi ustanovami in društvi:

3 leta SKALA; ulično delo z mladimi - delavnice permakulture in preživetja v naravi, osebno spremljanje, tabori

16 dni Mavrični Bojevniki, tabor za otroke z ADHD 

Že nekaj let smo konstantno prisotni tudi v vrtcu Čebelica, to je/spada pod gozdni vrtec v Šentrupertu na Dolenjskem. 

STEG Grosuplje - Skavti

Taborniki

Ne nazadnje sodelujemo tudi z: Občinami, Gasilsko Zvezo, Taborniki, Skavti, Lovska Zveza Slovenije, Policija, MORS in še in še.

Preprosto povedano. Dandanes si starši ne morejo vzeti časa za to, da bi otroka odpeljali v gozd. Pa niso starši krivi. Saj vemo, tempo in službe terjajo svoj davek. Posledično otroci zelo dobro poznajo tehnologijo, mobitele in tablice. Garantiramo vam, da je najboljše odvajalo od tehnologije ravno narava.

Anekdota: Neki očka mi je, s solzami v očeh, po končanem 48 urnem družinskem tečaju preživetja v naravi, rekel: 

"Laris, kaj si ti naredil z mojim otrokom? (seveda sem se takoj ustrašil, da je bilo kaj narobe ...) Moj otrok je odvisen od telefona in igric. Ta vikend mi ni niti enkrat omenil, če mu dam telefon?" Moj odgovor: "Tu imaš recept, pelji otroka v naravo in skupaj naredita lok ali podobno."

Sam sem odraščal v bližini gozda in potoka, delali smo hiške na drevesih, bili cele dneve na zraku ... vem, kaj boste rekli..."stare potegavščine", po drugi plati pa si danes otroci ne znajo zavezati vezalk, pri desetih letih otrok ne zna nasekati trsk in zakuriti z vžigalicami, to, kar je bilo samoumevno za nas (30+) za današnje otroke ni.

Seveda, ne smemo vse vreči v isti koš, obstajajo otroci, ki komaj čakajo obisk gozda ali narave nasploh in si želijo biti aktivni na svežem zraku.

Otroci morajo poleteti iz gnezda "vate". Kako se bodo naučili leteti, če imajo prirezana krila?

Kontaktirajte nas za vaš in naš skupni projekt za mlade. 
Komentar

Kontakt

Ime in priimek(obvezno)
Email naslov(obvezno)
Telefonska številka(obvezno)
Sporočilo
Prepišite varnostno kodo s slike(obvezno)
* ob kliku na sliko se zgenerira nova koda
Varovanje zasebnosti
Obrazec bo poslal vaše vpisane podatke (ime, e-poštni naslov in telefonsko številko) na kontaktni naslov naše spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Za druge namene vaših podatkov ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.
Potrjujem, da sem seznanjen/a s tem in dovolim pošiljanje.