Novice

V pripravi LSS AKADEMIJA PREŽIVETJA V NARAVI

19.10.2020

Kmalu se boste lahko vpisali v našo LSS Akademijo, katero skrbno pripravljamo. Zelo bomo veseli vašega odziva - vaših vprašanj. (Ni neumnih vprašanj, so samo neumni odgovori). Izdali bomo knjigo - priročnik, risbe so pripravljene, manjka samo še nekaj poglavij teksta in smo nared. Ne bomo zaspali!

AKCIJA!!! Poletni SURVIVAL tabor za osnovnošolce

21.1.2020

Otroci se učijo: - Taktične veščine skozi igro - Spretnosti v stavbah in naravi - Primitivne in moderne tehnike in veščine preživetja v naravi, -Vir ognja, nož, ponjava, posoda, vrv - Kako očistiti vodo in jo prekuhati - Uporabe zemljevida in kompasa - O varnosti v divjini - Kako opazovati živali - Osnovna identifikacija rastlin - Spoznavanje povezanih iger z našimi čutili - Osnovne gozdne ekologije - Pletenje vrvi - Izdelave pasti - Priprava primitivnega orodja in pripomočkov - Peka kruha in kuhanje domačega kruha v gozdu Ne zamudite te priložnosti za poletni tabor, poln dogodivščin! Otroci imajo na izbiro kje bodo spali. Ali v apartmaju, šotoru ali bivaku.

Akcija !!! 48 urni Osnovni in Družinski tečaj preživetja v naravi

21.1.2020

Na osnovnem tečaju preživetja v naravi se boste naučili zelo pomembnih veščin za preživetje, kot so: Izdelava naravnega zavetišča- bivaka, Iglo (pozimi), filtriranje vode, primitivno prižiganje ognja, lokostrelstvo in izdelava primitivnega orožja in pasti ter spoznajte užitne in neužitne rastline.

PREVERI PROSTE TERMINE ZA SURVIVAL POLETNI TABOR 2019

3.3.2019

Laris Survival School Camp - poletni tabor za mlade od 6 do 14 let - program LSS za osnovnošolske otroke iz vse Slovenije. Zdaj lahko tudi vaši otroci doživijo neverjetno divjino z izobraževanjem, preko igre, športa in druženjem z novimi prijatelji! TRAJANJE: POLETNE POČITNICE, OD PONEDELJKA DO PETKA Starši ali skrbniki svoje otroke v izbranem terminu pripeljete na lokacijo v PONEDELJEK zjutraj ob 08.00 h. V kolikor želite, lahko otroke pripeljete že v nedeljo, proti večeru od 19 h do 21 h. POZOR: V nedeljo zvečer ne bo večerje z naše strani, tako naj ima otrok kak prigrizek iz nahrbtnika.

Krompirjeve počitice 2018 so pred vrati. Prijavi se zdaj!

22.10.2018

V tem tečaju boste: - Zgradili zavetje za nujno preživetje - Naredili komplet za prižig ognja - Spoznali več o sledenju živali za preživetje - Prepoznali in zbrali divje užitne rastline - Prečistili vodo in jo prekuhali z vročimi kamni - Naredili primitivno past

Koledar naslednjih dogodkov

8.9.2018

Uspešno smo zaključili 10 poletnih SURVIVAL TABOROV

3.9.2018

V jeseni, pozimi in spomladi tudi ne bomo odnehali z našim delom. Konec septembra bomo izvedli vikend tečaj za osnovnošolce in izpeljali osnovni tečaj na Blokah. Konec oktobra tradicionalno priprvljamo tudi Survival Krompirjeve Počitnice 2018.

Laris Survival School & Race Around Slovenia / Šola Preživetja Laris in Dirka Okrog Slovenije/ LSS & RAS

11.5.2018

Z našo šolo preživetja v naravi bomo prisotni na dirki okrog Slovenije in sicer od petka do vključno nedelje 20. 05. 2018, kjer na ta dan bo potekalo finale kvalificiranih obiskovalcev v veščinah preživetja. Kvalificirate se lahko od petka do nedelje. OBIŠČITE NAŠE DELAVNICE IN STOJNICO TER NAS POCUKAJTE ZA ROKAV. Vljudno vabljeni v Postojno od 16. 05 do 20. 05. 2018 na dirko okoli Slovenije

LSS Otroški tabor tudi ob KOČEVSKEM JEZERU

26.4.2018

Otroci se bodo naučili razumeti sporočila narave in vseh osnovnih tehnik preživetja v naravi, ki se jih je Laris učil celo življenje in jih bo otrokom prenesel na razumljiv, enostaven način z veliko ljubezni in predanosti. Zabavne in uporabne tehnike bodo otrokom pomagale, da postanejo vaši super iznajdljivi pomočniki na piknikih, da se znajdejo v gozdu in razumejo ter znajo uporabljati znanje tudi brez elektrike.

Dva dodatna termina za otroški poletni tabor

4.4.2018

Zaradi velikega povpraševanja in velike zasedenosti dosedanjih kapacitet, smo se odločili razpisati še dva termina in sicer: Dodatna termina: 6. 15. 07. - 21. 07. 2018 7. 12. 08. - 18. 08. 2018

Starši, hvala za vaše zaupanje.

3.4.2018

Komaj začetek aprila 2018 je in naši tabori so sokoraj 90% zasedeni. To nam veliko pove, da nam zaupate. Z veliko otroci se bomo zopet srečali, z nekaterimi prvič. Res, komaj čakamo vsi, tako otroci, kot tudi starši.

INTERVJU

1.3.2018

Moje osebno mnenje je naslednje. Danes človek živi s preveč hitrim tempom, prenatrpanim urnikom, s pomočjo tehnologije pa sploh in nekateri si delo prinesejo tudi domov. Posledica je pomanjkanje časa za družino, otroke. Po domače, starš pride ob 17 h domov, je utrujen ali zbit, kot rečemo in verjetno niti ne pomisli, da bi popoldan odpeljal otroke v gozd in jim pokazal osnovne veščine, ki so nam, recimo, starejšim nad 30 let, jasne kot "dober dan".

AKCIJA! Poletni tabor za otroke do konca MARCA 2018 le 148 € / otroka.

18.2.2018

Za več informacij smo na voljo preko kontaktnega obrazca spodaj, lahko nam pišete na ino@sola-prezivetja.si ali pa nas pokličite na 041 393 494, Laris.

Zimske počitnice 2018

15.1.2018

V ceno za 7dni (6 nočitev) je vključeno: Polni penzion (zajtrk, kosilo večerja + malice), nezgodno zavarovanje, varstvo 24 ur na dan, Starši prvi dan pripeljejo in zadnji dan pridejo po svoje otroke in se udeležijo podelitve diplom.

Voščilo

28.12.2017

Iskreno se zahvaljujemo za izkazano zaupanje v letu 2017. Nič ni samoumevno, brez vas nebi šlo. Turizem smo Ljudje. Srečno, pustolovsko in zdravja polno 2018 vam želimo! Ekipa LSS

6 Pravil za postavitev bivaka

16.12.2017

Danes se bomo posvetili kvalitetni postavitvi bivaka v naravi. Poznamo jih mnogo vrst, poznamo naravne zaklone, bivak si postavimo lahko iz naravnih materialov, nekateri pa uporabijo kar industrijske bivake iz umetnih mas.

NOVO! Ljubljeni osebi podarite pravo stvar - naš darilni bon

12.12.2017

LSS Intervju na temo Team Building za revijo Glas gospodarstva

5.12.2017

Možnih je nešteto kombinacij same izvedbe. Imamo dva klasična scenarija na temo: Preživetje v naravi in Preživetje po katastrofi. Rdeča nit je rešitev izziva, ki si ga zadamo. In seveda gre za doživetje, ne za preživetje. Človeških meja na team buildingu ne preizkušamo.

Prenesi si priročnik BIVAK

4.12.2017

Preveri kakšne vrste bivakov poznamo in si prenesi priročnik. Brezplačno!

Prenesi si priročnik OGENJ

3.12.2017

Prenesi si enega izmed naših brezplačnih priročnikov. Ta vključuje informacije, kaj potrebujemo za prižig ognja, katere vrste ognjev poznamo in še kaj. Klikni. Prenesi ga zdaj!

12
1